MKT-Tehtaat OY

MKT-Perinneyhdistys

MKT-Perinneyhdistys (ei rek.) on perustettu entisten työntekijöiden toimesta. Yhdistys kerää MKT-tehtaiden toiminnasta valokuvia ja tietoja.
Lisätietoja: harry.suntioinen@hotmail.com, raijaliisa.konkola@gmail.com.                                                                                               

 

Historiikki julkistettu 13.4.2019

Vuonna 2016 aloitetun MKT:n toisen historiikin kokoamis- ja kirjoitustyö on saatu päätöksen. Kirjan nimeksi annettiin Suomalaisia maidonjalostuskoneita maailmalla. Kirjan julkistustilaisuus oli 13.4.2019 Pukinmäen VPK:n talolla. Paikalla oli lähes sata henkilöä, pääasiassa entisiä "emskiläistä".  Lue laaja lehdistötiedote täältä.

Kirja käsittelee MKT:n vaiheita vuodesta 1968 alkaen, toimintaa Hankkijan ollessa omistajana ja sen jälkeen, aina 2000-luvulle. Kerrotaan myös siitä, kuinka MKT-tuotemerkki jatkaa edelleen olemassaoloaan.

Laaja tietosisältö perustuu sekä kirjallisiin lähteisiin että eri henkilöiden antamiin tietoihin. Tavoitteen mukaisesti teos on luonteeltaan myös ja ennen kaikkea elävä tarinakirja, jossa kuuluu kymmenien emskiläisten ääni heidän jakamiensa tietojen, tarinoiden ja muisteloiden muodossa. Kirjan alussa on tiivistelmä Väinö Pessin kirjoittamasta 50-vuotishistoriikista MKT 1918–1967.

Yli 250-sivuisessa teoksessa on runsas kuvitus; yli 200 valokuvaa laitteista, laitoksista ja henkilöistä. Kirja on kovakantinen.

Lisätietoja antavat: Pj. Harry Suntioinen (sp:harry.suntioinen@hotmail.com)  ja  kirjan toimittaja Raija-Liisa Konkola (sp:raijaliisa.konkola@gmail.com), puh. 050 500 3219

                                                                             *************
 
MKT-Tehtaiden väki koolla Malmilla entisillä tehtaan toimipaikoilla.

Koillis-Helsingin Lähitieto julkaisi 29.6.2016 kokosivun jutun äskeisestä tehtaan väen tapaamisesta. Tehtaan epävirallista perinneyhdistystä vetävä Harry Suntioinen oli kutsunut entiset työntekijät koolle, kun kokoontumista toivonut tehtaan entinen insinööri, ranskalainen Roland Gabriel -Robez, oli käymässä Suomessa.  

Kuvia tapaamisesta